Finantari nationale

Start-up Nation Romania

Guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta prin care asigura lansarea Programului pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, program care incurajeaza dezvoltarea spiritului antreprenorial – Start-up Nation – Romania.
Prin acest program statul va acorda ajutor de minimis in suma maxima de 200.000 lei (aprox. 44.000 euro) pentru un beneficiar, reprezentand 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui numar maxim estimat de 10.000 de intreprinderi mici si mijlocii, a anuntat Guvernul.
Beneficiarii eligibili sunt intreprinderile mici si mijlocii (IMM) infiintate dupa intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
CE PUTETI ACHIZITIONA PRIN PROGRAM:
– Echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru-inclusiv software-ul aferent, necesare desfasurarii activitatilor pentru care a solicitat finantare, cu exceptia jocurilor de noroc mecanice, electrice, electronice, meselor de biliard, automatelor muzicale;
– Aparate si instalatii de masura, control, reglare, cititoare pentru cod de bare, cantare electronice cu/ fara printer pentru etichetare, aparate de marcat electronice fiscale;
– Autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu exceptia vehiculelor de teren simbol G;
– chipamente IT tehnica de calcul – tip PC, format din: unitate centrala, server, monitor, imprimanta /copiator /multifunctionala, inclusiv sisteme portabile, licente necesare desfasurarii activitatii;
– Realizarea unei pagini web pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate -inclusiv cheltuieli inregistrare domeniu, fara hosting;
– Achizitionarea de instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de desfasurare a activitatii de comert, productie sau servicii.
– Consultanta pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii finantarii in cadrul Programului “Start-up Nation – Romania” si implementarea proiectului.
etc.
Pe parcursul lunii februarie Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va elabora si supune aprobarii Guvernului o hotarire a Guvernului privind aprobarea normelor de implementare a schemei de ajutor de minimis.

Va vom tine la curent cu informatii suplimentare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s