Uncategorized

Programul UNCTAD/EMPRETEC România pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii

Acesta este un program de încurajare şi de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Procedura acestui program se afla in consultare publica.

EMPRETEC este un program international care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Programul îşi propune:

 1. identificarea întreprinzătorilor de succes;
 2. dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale şi a capacităţii manageriale;
 3. dezvoltarea metodelor moderne de afaceri;
 4. mobilizarea resurselor antreprenoriale româneşti şi întărirea dinamismului antreprenorial al întreprinderilor mici şi mijlocii din România;
 5. încurajarea schimbului de experienţă şi a dezvoltării relaţiilor pe plan local dar şi la nivel internaţional;
 6. dezvoltarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii de a elabora şi implementa strategii de afaceri competitive;
 7. sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii pentru extinderea pieţelor de desfacere şi creşterea exporturilor;
 8. dezvoltarea contactelor şi reţelelor de afaceri în afara României şi iniţierea de cooperări transfrontaliere.

Prin implementarea programului în anul 2017 se estimează acordarea de ajutor unui număr de minim 100 de beneficiari, persoane fizice – in valoare totala de 504.000 lei, împărţită în mod egal celor 4 OTIMMC organizatoare: Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi.

Aceste 4 entitati vor  încheia parteneriate cu instituţii publice şi/sau private, vor contracta serviciile specifice organizării workshop-urilor de pregătire antreprenorială UNCTAD/EMPRETEC, vor asigura publicarea pe site-ul www.aippimm.ro a locaţiilor şi perioadelor de desfăşurare a acestora şi vor asigura cheltuielile de organizare şi promovare a workshop-urilor, precum şi onorariile trainerilor pentru susţinerea celor 4  workshop-uri.  Onorariile trainerilor nu vor depăși suma de 42000 lei/workshop.

Produsul de bază oferit participanţilor la Program este atelierul de lucru pentru dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale dezvoltat de Universitatea Harvard împreună cu Management Systems International şi McBeer & Co care se va desfăşura pe parcursul a 9 zile calendaristice.

Dupa cum posibil ati sesizat mai sus, nu se vor desfasura evenimente in cadrul acestui program in regiunea Bucuresti-Ilfov, insa din procedura disponibila nu este interzisa participarea in una din cele 4  locatii mentionate mai sus a persoanelor cu domiciliul in regiunea Bucuresti-Ilfov.

Beneficiarii eligibili sunt persoanele fizice care îndeplinesc cumulativ, la data depunerii formularului de înscriere în program, următoarele criterii de eligibilitate:

 1. a) sunt cetăţeni români;
 2. b) au studii medii sau superioare definitivate cu diplomă de Bacalaureat/Licenţă sau adeverinţă care să ateste finalizarea studiilor;
 3. c) se înscriu la activităţile prevăzute în Program, prin completarea formularului de înscriere.

Procedura pusa la dispozitie spre consultare publica poate fi descarcata aici: proiect-procedura-unctad-empretec-2017.

Alexandra IVANCOV

Expert accesare fonduri europene si nationale

Rigas Management

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s